Répatorta ízű kuglóf

Répatorta ízű kuglóf
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 210 g finomliszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 260 g reszelt sárgarépa
  • 110 g kristálycukor
  • 100 g barna cukor
  • 4 db tojás
  • 250 ml olaj
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • 60 g durvára vágott dió
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • *
  • a cukormázhoz:
  • 250 g porcukor
  • 3 evőkanál víz
  • 210 g finomliszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál
  • 260 g reszelt sárgarépa
  • 110 g kristálycukor
  • 100 g barna cukor
  • 4 db tojás
  • 250 ml olaj
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • 60 g durvára vágott dió
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 250 g porcukor
  • 3 evőkanál víz

Elkészítés:

Egy tálba öntjük a cukrokat, az olajat, a vanília aromát és a tojásokat, utána jól összekeverjük. A lisztet egy másik tálba tesszük és hozzáadjuk a száraz alapanyagokat, kivéve a diót és a répát, majd ezt is összekeverjük.

A répákat megmossuk, lereszeljük. A diót durvára vágjuk. A tojásos masszánkhoz három részben fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztes keveréket. Ezután belekeverjük a répát és a diót is. Jól átkeverjük és a formánkba öntjük. 170 C fokon 40 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e belül is rendesen).

A mázhoz összekeverjük a porcukrot a vízzel. Amkor teljesen kihűlt a kuglófunk, óvatosan ráöntjük a tetejére a cukormázat, és hagyjuk, hogy megdermedjen rajta.

Én marcipánból formáztam sárgarépákat és azokkal díszítettem a tetejét.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti