Elkészítés:
Egy tálba öntjük a cukrokat, az olajat, a vanília aromát és a tojásokat, utána jól összekeverjük. A lisztet egy másik tálba tesszük és hozzáadjuk a száraz alapanyagokat, kivéve a diót és a répát, majd ezt is összekeverjük.
A répákat megmossuk, lereszeljük. A diót durvára vágjuk. A tojásos masszánkhoz három részben fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztes keveréket. Ezután belekeverjük a répát és a diót is. Jól átkeverjük és a formánkba öntjük. 170 C fokon 40 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e belül is rendesen).
A mázhoz összekeverjük a porcukrot a vízzel. Amkor teljesen kihűlt a kuglófunk, óvatosan ráöntjük a tetejére a cukormázat, és hagyjuk, hogy megdermedjen rajta.
Én marcipánból formáztam sárgarépákat és azokkal díszítettem a tetejét.
Megjegyzés:
A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
vegetáriánus
,
karácsonyi
,
húsvéti
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
75 perc
,
desszert
,
sütemény