Répatorta egyszerűen II.

Répatorta egyszerűen II.

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 1 db citrom
  • 300 g sárgarépa
  • 200 g kristálycukor
  • 165 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • csipetnyi só

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét, a citrom héját reszeljük le, majd facsarjuk ki a levét.

A megpucolt répát (kis lyukú reszelőn) reszeljük le. A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, és adjuk hozzá a répát, és a citromhéjat.

A lisztet, a sütőport, a sót, a szegfűszeget keverjük össze, szórjuk a répás masszához. Gazdagítsuk a fehérjékből felvert habbal, majd az egészet kavarjuk össze.

A tésztát öntsük sütőpapírral kibélelt tortaformába, és süssük 50 percig 160 fokos sütőben (úgy mint a piskótát, mert sűrű a masszája).

Neked ajánljuk