Répatorta

Répatorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 300 g liszt
  • 300 g reszelt sárgarépa
  • 250 g cukor
  • 1,5 dl olaj
  • 3 db tojás
  • 12 g sütőpor
  • 8 g vaníliás cukor
  • 1 csipet fahéj
  • 1-1 db narancs és citrom héja cukorszirupba főzve
  • a krémhez:
  • 100 g mascarpone
  • 100 g cukor
  • 50 g vaj
  • 8 g vaníliás cukor
  • 300 g liszt
  • 300 g reszelt sárgarépa
  • 250 g cukor
  • 1,5 dl olaj
  • 3 db tojás
  • 12 g sütőpor
  • 8 g vaníliás cukor
  • 1 csipet fahéj
  • 1-1 db narancs és citrom héja cukorszirupba főzve
  • 100 g mascarpone
  • 100 g cukor
  • 50 g vaj
  • 8 g vaníliás cukor

Elkészítés:

A sütőt 170 C-ra előmelegítjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojásokat kikeverjük a cukorral, mehet bele a fahéj, a vaníliás cukor és az olaj. Hozzáadjuk a répát, apró kockára vágott narancs- és citromhéjat. Belekeverjük a lisztet és a sütőport, végül mehet bele a tojások kemény habja.

A masszát vajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és mehet a sütőbe tűpróbáig. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a krémet. A mascarponét kikeverjük a cukrokkal és hozzáadjuk az olvasztott vajat (ízlés szerint). Ha kihűlt a tészta, akár kettévágjuk és megtöltjük a krémmel, vagy vágás nélkül a torta tetejére halmozzuk.

Megjegyzés:

A receptet Kecskés Tímea küldte be. Köszönjük!