Répatekercs

Répatekercs

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál darált mandula
  • 4 db nagyobb bio répa reszelve
  • 2 evőkanál selyemfűméz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • fél citrom leve
  • *

a krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 2 kávéskanál vanília aroma
  • 4 evőkanál porcukor vagy eritrit

Elkészítés:

A tojások sárgáját elkeverjük a többi hozzávalóval. A fehérjét habbá verjük, majd összeforgatjuk a répás masszával. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb.15 percig sütjük. A kész piskótát nedves konyharuhával feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.

A krém hozzávalóit kikeverjük.

Ha kihűlt a piskóta, megkenjük a mascarpone krémmel és feltekerjük. Kívül is megkenjük a krémmel, a tetejét kevés reszelt répával díszíthetjük.

A receptet Pap Kitti küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk