Répatekercs

Répatekercs
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál darált mandula
  • 4 db nagyobb bio répa reszelve
  • 2 evőkanál selyemfűméz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • fél citrom leve
  • *
  • a krémhez:
  • 500 g mascarpone
  • 2 kávéskanál vanília aroma
  • 4 evőkanál porcukor vagy eritrit
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál darált mandula
  • 4 db nagyobb bio répa reszelve
  • 2 evőkanál selyemfűméz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • fél db citrom
  • 500 g mascarpone
  • 2 kávéskanál vanília aroma
  • 4 evőkanál porcukor vagy eritrit

Elkészítés:

A tojások sárgáját elkeverjük a többi hozzávalóval. A fehérjét habbá verjük, majd összeforgatjuk a répás masszával. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb.15 percig sütjük. A kész piskótát nedves konyharuhával feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.

A krém hozzávalóit kikeverjük.

Ha kihűlt a piskóta, megkenjük a mascarpone krémmel és feltekerjük. Kívül is megkenjük a krémmel, a tetejét kevés reszelt répával díszíthetjük.

Megjegyzés:

A receptet Pap Kitti küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti