Répás vérnarancsleves

Répás vérnarancsleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg répa
  • ½
  • csokor újhagyma
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 2 dkg vaj
  • 1 liter zöldség alaplé
  • 5 db vérnarancs
  • 2 evőkanál szeletelt mandula
  • 4 teáskanál tejföl
  • ½ mokkáskanál cayenne bors
  • cukor ízlés szerint

Elkészítés:

A répát és az újhagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk. A mandulát serpenyőben megpirítjuk, 4 narancs levét kicsavarjuk, egyet kifilézünk.

A hagymát és a gyömbért vajon lepirítjuk, hozzáadjuk a répát, és tovább pirítjuk. Felöntjük a zöldséglével, és tovább főzzük, majd belekeverjük a kifacsart narancslevet is. Addig főzzük, amíg a répa megpuhul.

A levest botmixerrel vagy turmixgéppel lepürésítjük, sóval, borssal, cayenne borssal és kevés cukorral fűszerezzük.

A levest tényérokba merjük, 1-2 cikk narancsot és 1 evőkanálnyi tejfölt teszünk rá, végül mandulával megszórjuk.

Neked ajánljuk