Répás tofu fasírt paradicsomszósszal

Répás tofu fasírt paradicsomszósszal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 2 szál sárgarépa
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 25 dkg tofu
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál olaj

a paradicsomszószhoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 doboz konzerv darabolt paradicsom

Elkészítés:

A répát, a zöldhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A petrezselymet felaprítjuk. A tofut feldaraboljuk, és a szójaszósszal meglocsolva villával összetörjük.

A tofut összedolgozzuk a tojással, a zsemlemorzsával, a répával, a zöldhagymával, a fokhagymával és a petrezselyemmel. Nyolc lapos fasírtot formázunk belőle, és 2 evőkanál olajon mindkét oldalukat 5-5 percig pirítjuk.

A paradicsomszószhoz a hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, mélyebb edényben, 1 evőkanál forró olajon megpirítjuk.

Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, felöntjük a darabolt paradicsommal, és 5 percig főzzük. Sóval, borssal, csipetnyi cukorral ízesítjük. A fasírtok mellé tálaljuk. Felkarikázva, főtt krumplit is kínálhatunk hozzá.

Neked ajánljuk