Elkészítés:
A kekszet kézzel apróra tördeljük vagy még jobb, ha nejlonzacskóba tesszük és nyújtófa segítségével morzsásra törjük.
A kekszmorzsát elkeverjük a puha vajjal, majd belenyomkodjuk egy 20 cm-es, kapcsos tortaformába és a hűtőbe tesszük.
A krémhez a répa- és a narancslét kis edényben összeöntjük, a cukorral felforraljuk. A zselatint beáztatjuk, majd kinyomkodjuk, és feloldjuk a meleg lében. Kihűtjük, de nem hagyjuk megdermedni.
A hideg tejszínt felverjük, a mascarponéval összedolgozzuk. Beleöntjük a zselatinos levet, és az egészet ráöntjük a kekszalapra. A hűtőben 2-3 órát pihentetjük.
Szeleteléskor feldíszítjük a gumicukorral, mint a répa “zöldje”.
Sütés nélkül tökéletes sütemény - ez minden háziasszony álma.
Megjegyzés:
Fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti