Répás sajttorta

Répás sajttorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 8 szelethez:
  • 15 dkg keksz
  • 5 dkg puha vaj
  • 1,5 dl répalé
  • 1,5 dl narancslé
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 4 zselatinlap
  • 2,5 dl tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • *
  • a díszítéshez:
  • zöld „
  • fűszál”
  • gumicukor
  • 15 dkg keksz
  • 5 dkg puha vaj
  • 1,5 dl répalé
  • 1,5 dl narancslé
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 4 db zselatinlap
  • 2,5 dl tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • zöld „fűszál” gumicukor

Elkészítés:

A kekszet kézzel apróra tördeljük vagy még jobb, ha nejlonzacskóba tesszük és nyújtófa segítségével morzsásra törjük.

A kekszmorzsát elkeverjük a puha vajjal, majd belenyomkodjuk egy 20 cm-es, kapcsos tortaformába és a hűtőbe tesszük.

A krémhez a répa- és a narancslét kis edényben összeöntjük, a cukorral felforraljuk. A zselatint beáztatjuk, majd kinyomkodjuk, és feloldjuk a meleg lében. Kihűtjük, de nem hagyjuk megdermedni.

A hideg tejszínt felverjük, a mascarponéval összedolgozzuk. Beleöntjük a zselatinos levet, és az egészet ráöntjük a kekszalapra. A hűtőben 2-3 órát pihentetjük.

Szeleteléskor feldíszítjük a gumicukorral, mint a répa “zöldje”.

Sütés nélkül tökéletes sütemény - ez minden háziasszony álma.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti