Répás répasaláta parmezánforgáccsal

Répás répasaláta parmezánforgáccsal

Hozzávalók:

  • 8 sárgarépa
  • 50 dkg jégsaláta
  • 5 dkg parmezán

a répamártáshoz:

  • 8 sárgarépa
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 dl almalé
  • 2 evőkanál enyhén csípős chiliszósz
  • 1 evőkanál borecet

Elkészítés:

A salátához a répákat megtisztítjuk, megmossuk, és egészben, kevés sós vízben roppanósra főzzünk, majd lehűtjük és félretesszük.

A répamártáshoz a répákat megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a hagymát.

Rátesszük a répakockákat, elkeverjük, öntünk rá fél dl vizet és 3-5 percig pároljuk.

Rátesszük a cukrot, az almalevet, sót, a, a chiliszószt, az ecetet, és kíméletesen 10 percig főzzük, míg a répa megpuhul, majd félretesszük.

A jégsalátát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, tálra tesszük. Mellé helyezzük a főtt répát, és gazdagon megöntözzük a répamártással. A tetejére ráforgácsoljuk a parmezánt.

Neked ajánljuk