Répás-almás torta

Répás-almás torta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 26 cm-es tortaformához:

  • 4 nagy alma
  • 4 nagyobb sárgarépa
  • 2 tojás
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre barnacukor
  • 1/2 bögre étolaj
  • 1,5 bögre finomliszt
  • 1/2 bögre teljes kiőrlésű liszt
  • 1,5 tk. só
  • 4 tk. őrölt fahéj
  • 2 tk. őrölt szegfűszeg
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • 1 bögre darált dió

A kikenéshez:

  • vaj

A torta bevonásához:

  • vaníliás cukormáz

Elkészítés:

Reszeljük durvára le a hámozott almákat. Reszeljük le a citromreszelőn a répát. Keverjük össze az almát a répával, nyomjuk ki belőlük a felesleges levet, majd tegyünk félre a léből 1 decit. Takarjuk le, tegyük félre pihenni.

Keverjük habosra a cukrot a tojással, majd adagoljuk hozzá az olajat, és a liszt-szódabikini-só-fűszer keveréket állandó kavargatás mellett. Ahhoz, hogy simára tudjuk keverni, öntsük hozzá az előbb félretett 1 deci levet.

Szórjuk bele a diót, keverjük bele a félretett almát és répát.

Öntsük a masszát egy kbélelt kapcsos tortaformába, majd süssük meg az első 10 percben 240 fokon, majd a maradék 50 percben 200 fokon. Tűpróbával ellenőrizzük.

Borítsuk ki a tortát, vonjuk be a tetejét vaníliás cukormázzal, tegyük pár órára a hűtőba, majd tálaljuk.

Neked ajánljuk