Répaföld tortácska

Répaföld tortácska

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a sárga piskótához:

  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál piros ételfesték
  • 1 teáskanál sárga ételfesték

a csokis piskótához:

  • 30 dkg vaj
  • 35 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 7 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál forró víz

a tálaláshoz:

  • csoki reszelék, marcipán vagy ostya levelek

Elkészítés:

Először a „répákhoz” készítjük el a piskótát. Ehhez a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a lisztet. Színezzük az ételfestékekkel, annyit adjunk hozzá, hogy szép narancssárga színt kapjunk.

Kibélelünk sütőpapírral egy gáztepsit és 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük a piskótát. Ha kihűlt, akkora répa alakokat vágunk ki belőle, ami állítva belefér a gyümölcskenyérformánkba. Szorosan végig rakjuk a formát a „répákkal” úgy, hogy a hegyük álljon felfele, hogy amikor kifordítjuk, úgy nézzen ki, mintha a földben állnának.

Összeállítjuk a csokis piskótát. A vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a vanília kivonatot és simára keverjük. Az étcsokit gőz fölött, vagy a mikró sütőben felolvasztjuk és a vízzel az előzőekhez keverjük. Beleöntjük a formánkba úgy, hogy mindenhova jusson belőle és 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Ha megsült, óvatosan fordítsuk fejre, és hagyjuk kihűlni. Vegyük le róla a formát és szórjuk meg csoki reszelékkel. Marcipán vagy ostya levelekkel díszítsük és tejjel kínáljuk.

A receptet Kovács Noémi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk