Répa süti glutén- és tejmentes

Répa süti glutén- és tejmentes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 20 dkg nádcukor
  • 30 dkg reszelt sárgarépa
  • 20 dkg darált dió
  • 18 dkg kukoricaliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db narancs lereszelt héja
  • fél narancs kifacsart leve
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • fél kávéskanál őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt gyömbér
  • 5 db tojás
  • 20 dkg nádcukor
  • 30 dkg reszelt sárgarépa
  • 20 dkg darált dió
  • 18 dkg kukoricaliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db narancs lereszelt héja
  • fél db narancs kifacsart leve
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • fél kávéskanál őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • őrölt gyömbér

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a többi hozzávalót fokozatosan hozzáadjuk és egynemű masszává keverjük. Attól függően, hogy tepsiben, tortaformában szeretnénk sütni, sütőpapírral bélelt vagy margarinnal (ebben az esetben laktózmentes) és kukoricaliszttel megszórt sütőformába öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. (Tűpróbát végezzünk!) Tálalás előtt kihűtjük.

Én baracklekvárral kentem meg a tetejét egy kicsit és szórócukorkával díszítettem.

Megjegyzés:

A receptet Gál Hedvig küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti