Régimódi tejfölös fánk

Régimódi tejfölös fánk

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a fánkhoz:

  • 340 g finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 3 teáskanál só
  • 90 g barna cukor
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 50 g vaj (olvasztott)
  • 2 db tojás
  • 100 g tejföl
  • 2 teáskanál vanília aroma

a mázhoz:

  • 200 g porcukor
  • 2 teáskanál vanília aroma
  • 50 ml víz

Elkészítés:

Egy elektromos mixer segítségével kb. 2 perc alatt elkeverjük a cukrot, a tojásokat, a vajat és a vanília aromát. Ezt követően hozzáadjuk a tejfölt és az összes száraz hozzávalót. Jól kikeverjük.

Egy meglisztezett felületre kanalazzuk a tésztát. A tésztára is hintünk a lisztből, majd kézzel szép simára kidolgozzuk. Gombócot formázunk belőle, és kb. 1 ujjnyi vastagra sodorjuk. Egy nagy, kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk, és minden nagy kört még kiszaggatunk egy kis kör alakú kiszúróval.

A tűzhelyen felmelegítjük az olajat, majd belehelyezzük a fánkokat. Mindegyik oldalát aranybarnára sütjük. Egy papírtörlővel bélelt tálcára helyezzük a kisült fánkokat. Hagyjuk őket hűlni.

A porcukrot a vanília aromát és a vizet kikeverjük. A máznak folyósnak kell lennie, de nem szabad túl vékony réteget képeznie a fánkokon. A fánkokat egyenként belemártjuk (az alját és a tetejét is) a mázba

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk