Reform szilvás lepény

Reform szilvás lepény

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 10 dkg fehér tönkölyliszt
  • 1 evőkanál méz
  • 3 dl tej
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 dl olaj
  • 1 kávéskanál só
  • 3 tojás
  • 20 szem szilva
  • 4 evőkanál nyírfacukor
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

Elkészítés: A langyos tejbe belekeverjük a mézet, 1 evőkanál lisztet és az élesztőt, meleg helyen felfuttatjuk. Hozzáadjuk a kétféle lisztet, az olajat, a sót, a tojások sárgáját, 2 evőkanál nyírfacukrot, és fakanállal alaposan kidolgozzuk. Belekeverjük a tojások habját (vigyázzunk, ne törjön a hab össze!), a tésztánk  lágy, nokedli állagú lesz.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 50 percig kelesztjük.

Közben a szilvákat kimagozzuk, magjukat eltávolítjuk, a maradék 2 evőkanálnyi nyírfacukrot porrá őröljük kávédarálóban.

A megkelt tésztára ráfektetjük a szilvákat a vágott felükkel felfelé, és újabb 20 percet kelesztjük.

Alaposan megszórjuk a nyírfacukor felével, amiben a fahéjat elkevertük, és közepesen meleg sütőben (180 fokon) 40 perc alatt pirosra sütjük.

Tálalásnál a maradék nyírfacukorral behavazzuk a tetejét.

Neked ajánljuk