Red velvet torta

Red velvet torta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 18 dkg liszt
  • 1/2 ek. kakaó
  • 1/2 mk. szódabikarbóna
  • 1/2 tk. sütőpor
  • 18 dkg kristálycukor
  • 18 dkg margarin
  • 1 dl tejföl
  • 1 mk. vanília-aroma
  • 1 db tojás
  • piros ételszínező

A krémhez:

  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg mascarpone
  • 25 dkg porcukor
  • 1/2 tk. vanília-aroma

Elkészítés:

Egy tálba szitálom a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a kakaót, majd jól összekeverem, ha poralapú az ételszínező, akkor azt is belekeverem.

Egy másik tálban robotgéppel alaposan kikeverem a cukrot a margarinnal, majd hozzákeverem a tojást, a vanília-aromát és a tejfölt. (Ha folyékony az ételszínező, akkor azt hozzákeverem.)

Ezután a lisztes keverékhez hozzáöntöm a folyékony masszát, és jól összekeverem. 3 részre osztom, és egy 20 cm-es tortaformában, előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt külön-külön kisütöm a tésztát. Megtöltés előtt hagyom teljesen kihűlni.

A krémhez a margarint simára keverem a mascarponéval, a porcukorral és a vanília-aromával.

Végül megtöltöm a krémmel a tortalapokat, kívülről is bevonom. 1-2 órára hűtőbe teszem, hogy a krém jól megdermedjen. Így könnyen lehet majd szeletelni.

Tálalás előtt a torta tetejét díszítésként tésztamorzsával megszórom.

Hasonló receptek