Rebarbarás pite vaníliasodóval

Rebarbarás pite vaníliasodóval
Elkészítési idő
5,0 7 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 12 szelethez:
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg rebarbara
  • 3 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • 8 dkg porcukor
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • 2 ek. kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • A vaníliamártáshoz:
  • 2 dl tej
  • 1 db tojás
  • 3 db tojássárgája
  • 8 dkg cukor
  • 1 rúd vanília
  • A díszítéshez:
  • 20 dkg eper
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 8 db tojás
  • 30 dkg rebarbara
  • 2 dl tejszín
  • 8 dkg porcukor
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 2 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 rúd vanília
  • 20 dkg eper

Elkészítés:

A tésztához lisztet, margarint, tojást, csipet sót dolgozok össze és alufóliába csomagolva 30 percre hűtőbe teszem.

A hámozott, fél centis darabokra vágott rebarbarát cukrozom.

A tésztát piteformába simítom, hogy pereme is legyen, megszurkálom.

A töltelékhez a cukrokat összekeverem keményítővel, tojásos tejszínnel, reszelt citromhéjjal és a rebarbarával.

Ráhalmozom a pitére és 180 fokon, 30 percet sütöm.

A vaníliakrémhez felverem a tejet, cukrot, tojásokat, vaníliarúddal ízesítve és gőz felett sűrűre főzöm, majd a rudat kiveszem belőle.

A pitét a vaníliasodóval és eperszemekkel díszítve tálalom.