Rebarbarás panna cotta

Rebarbarás panna cotta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg rebarbara
  • 3 dl víz
  • 15 dkg cukor
  • piros ételszínezék (opcionális)
  • 1 csomag zselatin (20 g)
  • a vaníliás réteghez:
  • fél csomag GM vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • fél csomag zselatin (10 g)
  • a díszítéshez: mentalevél
  • 25 dkg rebarbara
  • 3 dl víz
  • 15 dkg cukor
  • piros ételszínezék (opcionális)
  • 1 csomag zselatin (20 g)
  • fél csomag GM vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • fél csomag zselatin (10 g)
  • mentalevél

Elkészítés:

A rebarbarát megmossuk, megtisztítjuk, majd kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a vizet és a cukrot, puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a zselatint, és ha szükséges az ételszínezéket is. Alaposan összekeverjük.

Egy hosszúkás formát (pl. őzgerinc), folpackkal kibélelünk, majd a rebarbarakrémet belekanalazzuk, és ha már kellően lehűlt, a hűtőbe tesszük.

Ekkor elkészítjük a vaníliás réteget is: a tejet és a tejszínt egy edénybe öntjük, majd hozzákeverjük a pudingport, a porcukrot és a vaníliás cukrot, összeforraljuk, ekkor hozzáadjuk a zselatint is, alaposan összekeverjük és egy levesszűrőn átszűrjük, majd langyosra hűtjük és a megdermedt rebarbarás rétegre kanalazzuk.

Pár órára (amíg ez a réteg is teljesen megdermed) hűtőbe tesszük majd vékony pengéjű késsel ízlés szerint felszeleteljük.

(Én háromszöget vágtam, és torta formába raktam össze. Mentalevéllel és szederrel díszítettem.)

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!