Rebarbarás linzer

Rebarbarás linzer
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 50 dkg rebarbara
  • 30 dkg rétesliszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 3 ek. cukor
  • 3 ek. búzacsíra
  • reszelt citromhéj
  • 50 dkg rebarbara
  • 30 dkg rétesliszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 3 ek. cukor
  • 3 ek. búzacsíra
  • 1 db citrom

Elkészítés:

Összedolgozom a lisztet, vajat, porcukrot, kevés reszelt citromhéjat, tojást, akár 1 kanál tejölt is.

Simára dagasztom a tésztát és 1-2 órát hagyom állni, hideg helyen.

A megitsztított rebarbarát 4 centisre darabolom és pici vízben félpuhára párolom, turmixolva pépesítem és 3 ek. cukorral és 3 ek. búzacsírával keverem.

Kinyújtom a tésztát fél centi vastagra és korongokat szaggatok ki.

Minden másodikra 1-1 kanál rebarbarát teszek és a párjukkal befedem.

Tetejét tojással lekenem és közepes hőmérsékletű sütőben megsütöm világosra.