Hozzávalók:
  • 50 dkg rebarbara
  • 25 dkg cukor
  • 6 tojásfehérje
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • mentalevél
  • 50 dkg rebarbara
  • 25 dkg cukor
  • 6 tojásfehérje
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • mentalevél

Rebarbarás hab

Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

Mosom a rebarbara végeit, hámozom majd kicsire feldarabolom. Kis vízben, fedés alatt és alacsony lángon párolom.

Szitán áttöröm a rebarbarát, majd hozzákeverem a cukrokat, és hagyom hűlni. A tojásfehérjét kemény habbá verem, és folyamatos kavargatás mellett a rebarbarás péphez adagolom. A habot kikanalazom kelyhekbe, majd fedem őket és hűtöm két órán keresztül. Tálaláskor mentalevelekkel díszítem.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti