Rebarbaraleves

Rebarbaraleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg rebarbaraszár
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 2 dl aludt tej /vagy tejföl/
  • vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • 2 db szegfűszeg

Elkészítés:

A rebarbara szárát megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk. másfél liter vizet felforralunk egy csipet őrölt fahéjjal és a szegfűszeggel. Ebbe beletesszük a cukrot, a rebarbarát és a morzsát, 1-2 percig forraljuk. A tojássárgáját összekeverjük az aludt tejjel, lassan és állandóan keverve adjuk a leveshez.

A tojásfehérjéből vaníliás cukorral habot verünk, és tálaláskor 1-1 kanállal teszünk belőle.

Neked ajánljuk