Rántotta gazdagon

Rántotta gazdagon
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 10 dkg húsos császárszalonna
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 közepes burgonya
  • fél szál füstölt kolbász
  • pirospaprika
  • 1 kávéskanál sertészsír
  • 6 db tojás
  • 10 dkg húsos császárszalonna
  • 1 db közepes fej vöröshagyma
  • 1 db közepes burgonya
  • fél szál füstölt kolbász
  • pirospaprika
  • 1 kávéskanál sertészsír

Elkészítés:

Teflonos bevonatú serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, rátesszük a felkockázott császárszalonnát és takaréklángon félig megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, a nagyon apróra kockázott burgonyát és a felkarikázott hagymát. Ezeket jól összesütjük. A feleslegesnek vélt zsiradékot leöntjük.

A tojásokat sóval felverjük és a sült alapra öntjük, majd ízlés szerinti állagúra sütjük. (kotyogós, keményre sült).

Tálaláskor megszórjuk őrölt pirospaprikával, pirítóst, és ízlés szerint sajtot, uborkát adunk hozzá.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti