Rántott zellerkarikák petrezselymes bulgurral

Rántott zellerkarikák petrezselymes bulgurral

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej zeller
  • 2 tojás
  • 6-8 evőkanál liszt
  • 6-8 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál citromlé

sütéshez:

  • olaj

valamint:

  • 20 dkg bulgur
  • 1 evőkanál petrezselyem

a díszítéshez:

  • paprika
  • paradicsom

Elkészítés:

A zellert megpucoljuk, majd 1 cm-es karikákra vágjuk, sózzuk, citromlével lecsepegtetjük, 10 percig állni hagyjuk.

Forró vízben 10 percig főzzük, majd amikor megpuhult, panírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa), és forró olajban kisütjük. (Én olívaolaj spray-vel lefújtam, és sütőben sütöttem!)

A bulgurt annyi sós vagy ételízesítős vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi. 10-15 percig főzzük, majd hagyjuk a levében megpuhulni. Leszűrjük, aprított petrezselyemmel összekeverjük, a rántott zellerrel tálaljuk, paprikával, paradicsommal díszítjük.

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk