Rántott zeller

Rántott zeller
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 1 kg zeller
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • a sütéshez
  • olaj
  • 1 kg zeller
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • a sütéshez
  • olaj

Elkészítés:

A zellert megpucoljuk,1 cm vastagokra felvágjuk. Sós vízben kb. 10 percig előfőzzük. Leszűrjük és kihűlni hagyjuk.

A szokásos módon bepanírozzuk (liszt-tojás-zsemlemorzsa) és forró olajban kisütjük.

Zsemlemorzsa helyett használhatunk apróra darált zabpelyhet a panírozáshoz.

Tálalni lehet tartármártással, majonézzel vagy ketchuppel. Nagyon finom.

Megjegyzés:

A receptet KissImréné küldte be. Köszönjük!