Rántott tonhalas palacsinta

Rántott tonhalas palacsinta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 10 darabhoz:

a palacsintához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • ásványvíz (a tésztához)

a panírozáshoz:

  • liszt, tojás, zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

a töltelékhez:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 csemegeuborka (5-7 cm-es)
  • 3 evőkanál majonéz
  • 2 kávéskanál citromlé
  • 1 doboz tonhalkonzerv (120 g-os)
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:

A lisztet simára keverjük a sütőporral, a tojással, csipet sóval, a tejjel, és annyi ásvány- vagy szódavizet adunk hozzá, hogy ne túl híg¸ a hagyományosnál sűrűbb tésztát kapjunk. Lefedjük, fél órát pihentetjük.

A hagymát és az uborkát meghámozzuk, apróra vágjuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a majonézt, a citromot, a tonhalat, aminek előbb leszűrjük a levét. Ezeket jól összedolgozzuk, és hozzáadjuk a zsemlemorzsát. Fél órát állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

Közben a tésztából 26 cm átmérőjű, kiolajozott palacsintasütőben kicsit vastagabb palacsintákat sütünk, különben könnyen elszakadnak.

A palacsintákat megtöltjük 1-1 evőkanálnyi töltelékkel, borítékszerűen négybe hajtjuk, kipanírozzuk, és bő, forró olajban kisütjük.

Neked ajánljuk