Rántott töltött mozzarella

Rántott töltött mozzarella
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg mozzarella
  • 10 dkg szárított sonka (pl. Fekete erdő)
  • 10-12 db bazsalikom levél
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • oregánó
  • őrölt bors
  • a sütéshez:
  • olaj
  • 25 dkg mozzarella
  • 10 dkg szárított sonka (pl. Fekete erdő)
  • 10-12 db bazsalikom levél
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • oregánó
  • őrölt bors
  • olaj

Elkészítés:

Legjobb, ha a rúdban kapható mozzarellából készítjük, de készíthetjük nagy méretű mozzarella golyókból is. Ha rudat használunk, akkor ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd ezeket éles késsel a felénél bevágjuk, de úgy, hogy egyben maradjanak. A golyóknál is hasonlóan járunk el.

Kicsit megsózzuk, és a nyílásokba néhány, kisebb darabba vágott sonkaszeletet, és 1-2 levél bazsalikomot rakunk.

A morzsát összekeverjük az oregánóval, és a borssal. A töltött sajtot lisztbe, majd tojásba, végül morzsába forgatjuk, majd a tojás+morzsa réteget még egyszer megismételjük.

A sajtokat szép aranyszínűre sütjük, szűrőkanállal papírtörlőre szedjük. Friss salátaágyon tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönj