Rántott tojás

Rántott tojás
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió (pici)
  • tojásonként 1 mokkáskanál zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • kb. 3 evőkanál tejföl
  • palacsinta tészta:
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • liszt
  • csipet só
  • sütéshez:
  • olaj
  • 6 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió (pici)
  • 1 mokkáskanál zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • liszt
  • csipet só
  • olaj

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, hideg vízben kihűtjük. Megpucoljuk, hosszában kétfelé vágjuk. A sárgáját kivesszük, villával összetörjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, összevagdalt petrezselymet, fokhagymát és annyi tejfölt, hogy kenhető legyen. Simára keverjük.

A tojások fehérjébe visszatöltjük a krémet. Két fél tojást összeillesztjük, de maradhat félben is.

Palacsinta tésztát készítünk. A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet, csipet sót, és annyi lisztet, hogy egy sűrűbb tésztát kapjunk. A tojásokat lisztbe forgatjuk, megmártjuk a palacsinta tésztában és bő forró olajban kisütjük.

Tálalhatjuk önálló fogásként tartármártással, de köretet is adhatunk hozzá.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné küldte be. Köszönjük!