Rántott tejbegríz

Rántott tejbegríz

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • fél liter tej
  • 7 evőkanál gríz
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanálnyi mazsola
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kb. 10 dkg liszt (a panírozáshoz)
  • 2 db tojás (a panírozáshoz)
  • kb. 10 dkg zsemlemorzsa (a panírozáshoz)
  • 2-3 dl étolaj (a sütéshez)

a tálaláshoz:

  • porcukor lekvár

Elkészítés:

A tejbe belekeverjük a grízt, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot. Jól összekeverjük, és a tűzhelyre tesszük. Nagy lángon főzzük, közben állandóan kevergetjük, nehogy leégjen. Ha már jól besűrűsödött, akkor elzárjuk alatta a gázt.

Egy kisebb tepsibe beleöntjük, jól elsimítgatjuk, hogy nagyjából egyforma, kb. 1 cm vastagságú legyen. Belerakosgatjuk a mazsolát. Hideg helyre rakjuk, hogy minél hamarább kihűljön (de nem hűtőbbe!).

Ha már kihűlt, akkor felkockázzuk. (Én kb. 5x6 cm-es szeletekre vágtam.)

Elkészítjük a tányérokba a lisztet, tojást, zsemlemorzsát, és minden darabot beleforgatunk, és kisütjük.

Egy nagyobb tányérba konyhai papírtörlőt teszünk, és arra rakjuk rá a megsült tejbegríz kockákat. Lekvárral és porcukorral tálaljuk.

A receptet Medovarszkin Tamásné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk