Rántott tejbegríz eperlekvárral

Rántott tejbegríz eperlekvárral
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 dl tej
  • 6 evőkanál búzadara
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • a panírhoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • vaníliás cukor (ízlés szerint)
  • a sütéshez:
  • olaj
  • a tálaláshoz:
  • lekvár
  • Nutella
  • 6 dl tej
  • 6 evőkanál búzadara
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • vaníliás cukor
  • olaj
  • lekvár
  • Nutella

Elkészítés:

A tejből, búzadarából, cukorból és vaníliás cukorból tejbegrízt főzünk, formába töltjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. (Ha nincs formánk, vastagon egy tálcára kenjük, hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint feldaraboljuk, vagy formával kiszúrjuk.)

Amikor kihűlt, a formából kiszedjük és bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa, de a tojásba nem sót teszünk, hanem vaníliás cukrot, hogy a panír édes legyen).


Forró olajban szép pirosra sütjük. Lekvárral, nutellával tálaljuk, de üresen is nagyon finom.

Megjegyzés:

A receptet Schwarcz Edit küldte be. Köszönjük!