Rántott, sajttal töltött karaj

Rántott, sajttal töltött karaj
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 80 dkg sertéskaraj
  • 25 dkg trappista sajt
  • 3-4 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • a sütéshez:
  • 7 dl étolaj
  • 80 dkg sertéskaraj
  • 25 dkg trappista sajt
  • 3-4 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • bors
  • 7 dl étolaj

Elkészítés:

A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borssal megszórjuk. Egy tálba tesszők, felöntjük vízzel hígított tejjel, és fokhagymát reszelünk bele. A hússzeleteket 30 percet állni hagyjuk benne, közben többször megforgatjuk.

A sajtot feldaraboljuk, majd a szeletek közepébe teszünk egy darabot, és feltekerjük. Lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és Fedő alatt lassú tűznél felhevített étolajban kisütjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük4