Rántott sajt

Rántott sajt

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg sajt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • kb. 10 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:

A sajtot nagy lyukú reszelőn egy műanyag tálba reszeljük. Hozzáadjuk a két tojást, majd rászórjuk a lisztet is. Villával jól összekeverjük, majd berakjuk a hűtőbe két órára.

Kikészítünk egy lapos tányért. Vizes kézzel gombócokat készítünk a sajtos masszából (nekem 10 db lett). A tányérba tesszük a gombócokat és laposra nyomjuk őket.

Kikészítjük egy tányérba a zsemlemorzsát. Egyesével belerakjuk a lapos gombócokat, majd mindkét oldalukat és a szélüket is jól megforgatjuk a sajtokat.

Közben felmelegítjük az étolajat, és megsütjük mindkét oldalukat.

Egy tányérra 3 rétegű konyhai papírtörlőt teszünk és rászedjük a megsült sajtokat. Mivel van benne liszt és tojás is, így nem folyik ki a sajt sütés közben.

Neked ajánljuk