Rántott patisszon hasáb burgonyával

Rántott patisszon hasáb burgonyával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 közepes patisszon (csillag tök)
  • bors
  • 4 dl olaj
  • 3 egész tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál liszt
  • 60 dkg tisztított burgonya
  • 1 db közepes patisszon (csillag tök)
  • bors
  • 4 dl olaj
  • 3 egész tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál liszt
  • 60 dkg tisztított burgonya

Elkészítés:

A gyenge patisszont ketté vágjuk, majd keresztbe bő 1 cm vastag szeletekre szeljük, a burgonyát pedig hasábokra vágjuk.

A patisszonokat befűszerezzük sóval, borssal és állni hagyjuk. Majd a szokásos módon bepanírozzuk: lisztbe, tojásba és morzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük.

Amíg sül a patisszon a burgonyát is megsütjük bő olajban. Majd papírtörlőre kiszedjük a patisszonokat és a burgonyát is, hogy a zsírt felszívja.

Melegen, együtt tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti