Rántott palacsinta

Rántott palacsinta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szóda

A töltelékhez:

  • 40 dkg darált pulykahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt feketebors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • étolaj
  • 3 evőkanál tejföl

A mártáshoz:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg gomba
  • őrölt bors
  • 1 pohár tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika

A panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • étolaj

Elkészítés:

Összekeverem a palacsinta hozzávalóit, és kisütöm.

A töltelékhez megdinsztelem a vöröshagymát, hozzáadom a darált húst, megsózom, megborsozom és fehérre pirítom. Meghintem paprikával, utána fél dl vizet hozzáöntök és 10 percig párolom. Leveszem a tűzről és hozzákeverem a tejfölt.

Megdinsztelem a szalonna zsírján a hagymát. Hozzáadom a szeletelt gombát, megsózom, megborsozom, megszórom paprikával. 15 perc után a lisztel elkevert tejföllel besűrítem.

megtöltöm a palacsintákat a töltelékkel, bepanírozom őket és olajban kisütöm.

Az öntettel lelocsolva tálalom.

Neked ajánljuk