Rántott libamáj

Rántott libamáj

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 70 dkg pecsenye libamáj
  • 4 gerezd áttört fokhagyma
  • 4 dl tej
  • 6 dkg liszt
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa
  • szezámmag
  • majoránna
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A máj hártyáit kivágjuk és 1 éjszakára fokhagymás tejben pácoljuk.

Főzés előtt lecsepegtetjük, kissé sózzuk és borsos, majorannás lisztbe, kis tejjel kevert tojásba, majd szezámmagos morzsába forgatjuk.

Bő, forró olajban sütjük, majd a lángot mérsékeljük, egyik oldalát fedő alatt, másik oldalát fedő nélkül sütjük.

A felesleges olajat felitatva róla tálalható is.

Neked ajánljuk