Rántott karfiol sült csirkével (far-háttal)

Rántott karfiol sült csirkével (far-háttal)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 közepes fej karfiol
  • 2 csirke háta
  • 2 csirke fara
  • 3 egész tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál liszt
  • bors
  • köménymag
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 4 dl olaj
  • 1 közepes fej karfiol
  • 2 csirke háta
  • 2 csirke fara
  • 3 egész tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál liszt
  • bors
  • köménymag
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 4 dl olaj

Elkészítés:

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és bő sós vízben feltesszük főni. Borssal, köménymaggal ízesítjük. (Ne főzzük teljesen puhára!) Ezután hűlni hagyjuk.

Amíg fő a karfiol, befűszerezzük a csirkét sóval, borssal, ételízesítővel. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, belerakjuk a csirkét, mind két oldalára kérget sütünk, majd lefedjük és puhára pároljuk. Ha megpuhult zsírjára sütjük – mindkét oldalát szép piros ropogósra.

A kihűlt karfiol rózsákat a szokásos módon bepanírozzuk: Lisztbe, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Papírtörlőre kiszedjük, majd együtt tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti