Rántott húslabda színes zöldsalátával

Rántott húslabda színes zöldsalátával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 személyre: 
  • 2 csirkemellfilé
  • 2 paradicsom
  • 12 levél bazsalikom
  • 2 szelet ananász
  • 4 szelet pulykasonka
  • 4 szelet lapkasajt
  • *
  • a panírozáshoz:
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • bő olaj a sütéshez
  • *
  • a körethez:
  • 1 tasak salátamix 
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál fehérborecet



Elkészítés:

A csirkemelleket megmossuk, leszárítjuk, kinyitjuk, fólia alatt szép vékonyra klopfoljuk, hogy könnyen lehessen formázni. Besózzuk. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük. A bazsalikomleveleket leöblítjük, az ananászszeleteket kettévágjuk.

Minden csirkemellre egy-egy szelet sajtot és sonkát, fél karika ananászt, 2 szelet paradicsomot és 3 bazsalikomlevelet helyezünk, megborsozzuk, labdaszerűen, óvatosan gömbbé formázzuk.

A húslabdákat a hagyományos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és a forró olajban, nem túl nagy lángon pirosra sütjük (10-12 perc).

A salátakeveréket leöblítjük, tálba szórjuk, meglocsoljuk olívaolajjal és fehérborecettel. Sózzuk, borsozzuk. A csirkelabdákat a salátával kínáljuk.

Ha értesülni szeretnél híreinkről, lépj be Facebook-csoportunkba!

Neked ajánljuk