Rántott hús tejfölös-zsemlemorzsás panírban

Rántott hús tejfölös-zsemlemorzsás panírban

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 szelet karaj
  • 3-4 evőkanál tejföl kukoricaliszt
  • zsemlemorzsa
  • 2-3 db tojás
  • őrölt fehér bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk egy fél órát állni, hogy a fűszerek átjárják. Ezután a hússzeletek mindkét oldalát megkenjük tejföllel, majd megforgatjuk kukoricalisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába.

Egy serpenyőbe bőséges mennyiségű olajat öntünk, majd felhevítjük. Ezután belehelyezzük a hússzeleteket, majd egy fedővel lefedjük. Alacsony hőfokon a hús alsó felét szép pirosra sütjük, majd a fedőt levesszük, és átfordítjuk a hússzeleteket. A hőfokot megemeljük, majd készre sütjük a hússzeleteket (a fedőt ekkor már nem kell rátenni). A szép pirosra sült hússzeleteket ezután az olajból kivesszük, majd papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges zsiradékot magába szívja.

Az elkészült hússzeleteket ízlés szerint betehetjük még a sütőbe pár percre, így a panír jó ropogósra sül.

Tálaláskor a rántott húst ízlés szerint kínálhatjuk sült krumplival, rizzsel, salátával.

Neked ajánljuk