Rántott hekk

Rántott hekk
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db hekk
  • a bundához:
  • 300 g kukoricaliszt
  • 100 g fűszerpaprika
  • *
  • a sütéshez olaj
  • 4 db hekk
  • 300 g kukoricaliszt
  • 100 g fűszerpaprika
  • *
  • olaj

Elkészítés:

A haltörzsek hasát hosszában végigvágjuk. Utána az oldalukat irdaljuk be 1-1,5 centiméterenként. A törzseket kívül-belül jó alaposan bedörzsöljük a sóval.

Közben egy tálban a lisztet összekeverjük a fűszerpaprikával. A halakat beleforgatjuk a paprikás lisztbe (a belsejüket és az oldalán vagdosott részeket is lisztezzük be!).

Forró, bő olajban mérettől függően 8-10 perc alatt megsütjük őket. Időnként célszerű megforgatni, hogy minden oldala szépen átsüljön. Papírtörlőre kiszedve a felesleges olajat leitatjuk róla.

Hasábburgonyával tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti