Rántott csirkemell burgonyapürével salátával

Rántott csirkemell burgonyapürével salátával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • bors

a panírozáshoz:

  • 3 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa

valamint:

  • 2 kg burgonya
  • víz
  • 10 dkg teavaj
  • kb. 2 dl tej

a sütéshez:

  • olaj

a salátához:

  • 1 kisebb fej jégsaláta
  • 2 db paradicsom
  • 4 db közepes fej retek

Elkészítés:

A csirkemellet felszeleteljük, picit kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, majd pár percig állni hagyjuk. Ezután a szeleteket bepanírozzuk, azaz először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban és a zsemlemorzsában. A panírozott szeleteket forró olajban kisütjük.

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

A salátához a megmosott jégsalátát vékony csíkokra vágjuk és egy mélyebb tálba tesszük. A paradicsomot és a retket félbe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Ezután hozzáadjuk a jégsalátához és óvatosan összeforgatjuk.

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk