Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük, picit kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, majd pár percig állni hagyjuk. Ezután a szeleteket bepanírozzuk, azaz először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban és a zsemlemorzsában. A panírozott szeleteket forró olajban kisütjük.
A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
A salátához a megmosott jégsalátát vékony csíkokra vágjuk és egy mélyebb tálba tesszük. A paradicsomot és a retket félbe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Ezután hozzáadjuk a jégsalátához és óvatosan összeforgatjuk.
Megjegyzés:
A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Szárnyashúsos ételek
,
Klasszikus ételek
,
Házias ételek
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Pofonegyszerű ételek
,
45 perc alatt elkészülő ételek
,
Főételek
,
Krumplis ételek
,
Rántott ételek