Rántott csirkemell burgonyapürével salátával

Rántott csirkemell burgonyapürével salátával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell
  • bors
  • a panírozáshoz:
  • 3 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • valamint:
  • 2 kg burgonya
  • víz
  • 10 dkg teavaj
  • kb. 2 dl tej
  • a sütéshez:
  • olaj
  • a salátához:
  • 1 kisebb fej jégsaláta
  • 2 db paradicsom
  • 4 db közepes fej retek
  • 50 dkg csirkemell
  • bors
  • 3 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 2 kg burgonya
  • víz
  • 10 dkg teavaj
  • 2 dl tej
  • olaj
  • 1 kisebb fej jégsaláta
  • 2 db paradicsom
  • 4 közepes fej retek

Elkészítés:

A csirkemellet felszeleteljük, picit kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, majd pár percig állni hagyjuk. Ezután a szeleteket bepanírozzuk, azaz először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban és a zsemlemorzsában. A panírozott szeleteket forró olajban kisütjük.

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

A salátához a megmosott jégsalátát vékony csíkokra vágjuk és egy mélyebb tálba tesszük. A paradicsomot és a retket félbe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Ezután hozzáadjuk a jégsalátához és óvatosan összeforgatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti