Rántott bodza

Rántott bodza

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • személyenként 2-3 kisebb bodza virág
  • 2 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl víz
  • cukor ízlés szerint
  • 4-5 evőkanál kókuszliszt
  • 1 teáskanál fahéj
  • csipet só

Elkészítés:

A tojásból, tejszínből, vízből, cukorból, fahéjból és sóból palacsinta sűrűségű tésztát keverünk.

A kisebb bodzavirágokat úgy vágjuk le, hogy maradjon rövid száruk, azt megfogva mártjuk a masszába.

Kókuszzsírban pirosra sütjük, majd mielőtt megfordítjuk, konyhai ollóval levágjuk róluk a szárakat. (Ezzel a módszerrel könnyű bánni vele.) Készülhet hagyományos alapanyagokból kevert palacsinta tésztával is.

Neked ajánljuk