Rakott zöldségek

Rakott zöldségek

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók: 
  • 3 nagy golyó mozzarella sajt
  • 1 nagyobb padlizsán
  • 10 dkg gomba
  • 20 dkg paradicsom
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 4 szál zöldhagyma
  • 20 dkg szójacsíra
  • 1 evőkanál balzsamecet

Elkészítés:

A sajtot lecsepegtetjük, felszeleteljük. A zöldségeket megtisztítjuk. A padlizsánt szeletekre vágjuk, sózzuk, és 20 percen át pihentetjük. A gombafejeket vastag szeletekre vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. A padlizsánt leitatjuk, és kevés olajon megpirítjuk a szeletek mindkét oldalát. A paradicsomot vastagabb karikákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Hőálló tálba négy halmot rakunk a padlizsánszeletekből, gombából, paradicsomból. A halmok tetejére szeletelt sajtot teszünk. A sütőben kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.

Közben a hagymát megtisztítjuk, kevés olajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a szójacsírát, és 2 perc alatt összepirítjuk. A tűzről levéve összeforgatjuk a balzsamecettel. A sült, sajtos zöldségeket tányérra tesszük, megszórjuk a pirított csírával és azonnal tálaljuk.

Fotó: Recepttár.hu

Hasonló receptek