Rakott zöldség rakott krumplisan

Rakott zöldség rakott krumplisan

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg vegyes zöldség (például karfiol, brokkoli, sárgarépa)
  • 4 db főtt tojás
  • 1 csík kolozsvári szalonna
  • egy arasznyi házi füstölt kolbász
  • 3 nyers tojás
  • 1 marék reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

Szabadjára engedtem a fantáziámat, és ez a mennyei fogás lett belőle.

A zöldségeket sós vízben roppanósra főzünk és egy hőálló tálban elrendezünk. A megfőzött tojásokat karikára vágva rárakjuk a zöldségekre.

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és ropogósra sütjük. Hozzáadjunk a karikára vágott kolbászt és azt is megsütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük a zsírból és elosztjuk a zöldségek tetején.

A nyers tojásokat villával felverjük, hozzárakjuk a reszelt sajtot, összekeverjük és ráöntjük a rakományunk tetejére.

Forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt el nem olvad és enyhe rózsaszínű nem lesz.

Neked ajánljuk