Hozzávalók:
  • 2 kg krumpli
  • 50 dkg karaj
  • 25 dkg apró vargánya
  • 3 db kápia paprika
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • 2 kg krumpli
  • 50 dkg karaj
  • 25 dkg apró vargánya
  • 3 db kápia paprika
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors

Rakott zöldség karajjal pataki tálban

Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

Beáztatjuk vízbe a pataki tálat.

A krumplit meghámozzuk és hasábokra vágjuk. A karajszeleteket csíkokra szeleteljük, megborsozzuk és összekeverjük az apróra vágott petrezselyemzölddel.

A beáztatott tálból a vizet kiöntjük és az aljára teszünk egy sor hasábkrumplit. Erre jön a petrezselymes hús és a felvágott fokhagyma. Még egy sor krumpli után jön rá a felszeletelt gomba. Végül a maradék krumpli, és a tetejére a karikára vágott paprika. A rétegezés közben a krumplit megsózzuk.

Lefedve sütőben 2 óra alatt sütjük.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti