Rakott zöldbab vegetáriánusoknak

Rakott zöldbab vegetáriánusoknak

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg fagyasztott zöldbab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg tehéntúró
  • 10 dkg margarin
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 1 mk. pirospaprika

Elkészítés:

A zöldbabot beáztatjuk, lecsepegtetve, vajjal kikent tűzálló tálba halmozzuk a felét.

Áttört túrót, tejfölt, 5 dkg olvasztott vajat, pirospaprikát, 1 tk. aprított kaprot, áttört fokhagymát, sót kikeverünk.

A krém felét a zöldbabra simítjuk, majd rárakjuk a többi zöldbabot és a tetejét a többi krémmel bevonjuk.

Zsemlemorzsával és vajdarabkákkal szórjuk.

Közepes hőmérsékleten sütjük 30 percet, majd a tetejét kissé megpirítjuk.

Neked ajánljuk