Rakott tojás

Rakott tojás
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 tasak gyorsrizs
  • 6 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg reszelt füstölt sajt
  • 2 tasak gyorsrizs
  • 6 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg reszelt füstölt sajt

Elkészítés:

A rizst sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük. A tojást keményre főzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.

Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, puhára pároljuk benne a hagymát. Megszórjuk a fűszerpaprikával, sóval, borssal, a fokhagymával ízesítjük. Kevés vízzel felöntjük és a hagymát puhára pároljuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Közepes tepsit a maradék olajjal kikenünk, a zsemlemorzsával megszórjuk. Belesimítjuk a rizs felét, amit a hagymás pörköltalappal meglocsolunk. Elosztjuk rajta a felszeletelt tojást, meglocsoljuk tejföl felével. Rátesszük a maradék rizst, újra megkenjük tejföllel. A reszelt sajttal megszórjuk a sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti