Rakott tészta

Rakott tészta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg makaróni tészta
  • 30 dkg darálthús
  • 1 csomag Milánói makaróni vagy Bolognai makaróni alap-por
  • 1 kispohár tejföl
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 dl ketchup

Elkészítés:

Megfőzzük a makaróni tésztát. Miközben a tészta fő, kis olajon megdinszteljük a darált húst (kb. 10 percig), majd felöntjük kb. 2 dl vízzel, és rászórjuk a milánói makaróni port, és a leírás szerint kevergetjük.

Ha elkészült, ráöntjük a tésztára, majd még kb. 1 dl ketchupot is hozzákeverünk. Egy ovális jénaiba beleöntjük az összekevert tésztát, kicsit eligazítjuk, rákenjük a tejfölt a tetejére, megszórjuk a reszelt sajttal, és kb. 20 percre berakjuk a 180-190 fokra előmelegített sütőbe.

Ha megsült, akkor felkockázzuk és tálaljuk.

Neked ajánljuk