Rakott tarja

Rakott tarja

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 kg krumpli
  • 4 paradicsom
  • 4 paprika
  • 3 db hagyma
  • szalonna
  • 8 szelet tarja
  • 375 ml tejföl
  • olaj
  • kömény
  • 2 ek. mustár
  • 2 ek. ketchup
  • bors
  • 4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. A csont nélküli tarját vékonyra felszeleteljük, majd kevés forró olajban kisütjük.

A sütőt előmelegítjük 185 fokra. Egy közepes méretű tepsibe beleszórjuk az apró kockákra vágott szalonnát, egy kevés olajat még hozzáöntjük. Erre egy sor burgonyát szeletelünk, erre a hagymát rákarikázzuk, majd a paradicsomot és a paprikát rávágjuk, szintén karikákra. Megsózzuk.

Egy tányérban összekeverjük a a köményt, mustárt, ketchupot, borost, sót és a fokhagymát, és ecsettel az elősütött húsok mindkét oldalát bekenjük vele, majd a tepsibe tesszük úgy, hogy lehetőleg egyenletesen legyen elosztva. Erre egy újabb sor karikára vágott krumpli következik. Amikor készen van, a kezünkkel egy kissé lenyomkodjuk, hogy laposabb és egyenletesebb legyen.

Az egészet megkenjük 1 nagy pohárnyi tejföllel, majd az olajat, amiben a húst kisütöttük, a tetejére csurgatjuk.

Előmelegített sütőben 50 perc alatt szépen megsül. Mielőtt felszeletelem, hagyom egy kicsit állni.

Neked ajánljuk