Rakott sonkás palacsinta

Rakott sonkás palacsinta

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 40 dkg sonka
  • 5 db tojás
  • 10 dkg sajt
  • 2,5 dl tejföl
  • 5 dl tej
  • 5 ek. olaj
  • vaj
  • zsemlemorzsa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1/2 ek. ételízesítő
  • bors

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük 3 tojással, kis sóval, a tejjel és 2 evőkanál olajjal, majd 20 percig pihentetjük.

A sonkát felcsíkozzuk, a petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk, a sajtot lereszeljük.

Vastag palacsintákat sütünk a tésztából olajozott serpenyőben, utána felcsíkozzuk, mint a sonkát.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

Egy tepsit kivajazunk, zsemlemorzsával hintünk. A palacsintacsíkokat összekeverjük a sonkacsíkokkal, a felét a tepsibe terítjük, a sajt felét rászórjuk, majd a megmaradt sonkás palacsintacsíkokat.

A tejfölt simára keverjük a másik 2 tojással, az ételízesítővel, borssal, és a tepsibe öntjük. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Neked ajánljuk