Rakott sertésszelet

Rakott sertésszelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéscomb vagy karaj
  • 3 evőkanálnyi étolaj
  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg vegyes zöldség
  • 1 db áztatott zsemle
  • 4 evőkanál zabpehely
  • 1 db tojásfehérje
  • 2 csokor petrezselyem
  • 1 db tojás
  • bazsalikom
  • sáfrány

Elkészítés:

Elkészítés:

Klopfoljuk ki a sertést, majd tegyük egy olajjal kikent tepsi aljára! Megfűszerezzük.

Futtassuk át a gombát és a vegyes zöldséget hagymával olajon! Pároljuk puhára!

Tegyük tálba a beáztatott és kicsavart zsemlét és zabpelyhet! Beleütjük a tojást, a párolt zöldséget hozzádobjuk, illetve adunk még hozzá petrezselyemzöldet és fűszereket. Keverjük össze jó alaposan!

Verjük fel a tojásfehérjét, majd a felével kenjük meg a hússzeleteket! Rakjuk rá a tölteléket a húsokra! A másik fél tojásfehérjével a tölteléket kenjük meg.

Fedjük le a tepsit! 35 percig közepes lángon sütjük, a végén megpirítjuk.

Párolt zöldséges rizzsel tálaljuk.

Neked ajánljuk