Rakott sertésfül

Rakott sertésfül
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db nagyobb, tisztított sertésfül
  • 1 közepes csontozott csülök (nem füstölt)
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 5 szem szemes bors
  • 1 csapott kávéskanál só
  • őrölt pirospaprika
  • kb. 3 liter víz a főzéshez
  • 4 db nagyobb, tisztított sertésfül
  • 1 db közepes csontozott csülök (nem füstölt)
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 5 szem szemes bors
  • 1 csapott kávéskanál só
  • őrölt pirospaprika
  • 3 liter víz

Elkészítés:

A sertésfület és a feldarabolt csülköt egy nagyobb edénybe helyezzük és felöntjük a vízzel. Beletesszük a szemes borsot, a sót és 4 gerezd fokhagymát. Addig főzzük, ameddig a csülökhús puha és omlós lesz. Ezután leszűrjük.

Lereszelünk 4 gerezd fokhagymát. Egy püspökkenyér formát folpackkal kibélelünk és bele tesszük a füleket. Ezeket megkenjük a reszelt fokhagyma felével, majd megszórjuk őrölt pirospaprikával. Ezután beletesszük a csülök felét, majd megkenjük a maradék fokhagymával és megszórjuk őrölt pirospaprikával.

A maradék csülköt is beletesszük a formába, majd a folpackot ráhajtjuk az egészre. Ezután a formát hűtőbe tesszük és egy éjszakán át ott is hagyjuk, hogy összedermedjen. (Nem kell bele sem zselatin sem kocsonyásító, mert a bőrből és fülből kifőtt kollagéntől szépen összeragad és szeletelhető lesz.)

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti