Elkészítés:
A sertésfület és a feldarabolt csülköt egy nagyobb edénybe helyezzük és felöntjük a vízzel. Beletesszük a szemes borsot, a sót és 4 gerezd fokhagymát. Addig főzzük, ameddig a csülökhús puha és omlós lesz. Ezután leszűrjük.
Lereszelünk 4 gerezd fokhagymát. Egy püspökkenyér formát folpackkal kibélelünk és bele tesszük a füleket. Ezeket megkenjük a reszelt fokhagyma felével, majd megszórjuk őrölt pirospaprikával. Ezután beletesszük a csülök felét, majd megkenjük a maradék fokhagymával és megszórjuk őrölt pirospaprikával.
A maradék csülköt is beletesszük a formába, majd a folpackot ráhajtjuk az egészre. Ezután a formát hűtőbe tesszük és egy éjszakán át ott is hagyjuk, hogy összedermedjen. (Nem kell bele sem zselatin sem kocsonyásító, mert a bőrből és fülből kifőtt kollagéntől szépen összeragad és szeletelhető lesz.)
Megjegyzés:
A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti